ΨΗΦΙΣΜΑ της Διαδικτυακής Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (AEBR-ARFE) που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022.

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

της Διαδικτυακής Εκτελεστικής Επιτροπής

 

της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (AEBR-ARFE) που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022.

 

 

 

Η ευρωπαϊκή μας ήπειρος έχει ήδη βιώσει πάρα πολλούς πολέμους στο παρελθόν που έχουν αφήσει το στίγμα τους σε αρκετές γενιές. Συνεπώς, η διαδικασία της ευρωπαϊκής και διασυνοριακής ολοκλήρωσης είναι απαραίτητη για την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας και του σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

 

 

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιφερειών καταδικάζει την εισβολή ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο ουκρανικό έδαφος. Ο καθορισμός των συνόρων μέσω πολέμου δεν ανήκει στον 21ο αιώνα, και απέχει από τις προσδοκίες της AEBR για τη Ρωσία, όπως δηλώσαμε στο Ετήσιο Συνέδριο του Κουρσκ (κοντά στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας) στις 21 Σεπτεμβρίου 2011: καλή πρακτική με αντικείμενο την Διασυνοριακή συνεργασία και γειτονία.

 

 

 

Υποστηρίζουμε επίσης τα μέτρα που έχουν λάβει τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι διεθνείς οργανισμοί για την προστασία του ουκρανικού πληθυσμού, των περιοχών και των πόλεων, τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις διεθνείς συμφωνίες καθώς και τα συμφέροντα της Ένωσης.

 

 

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της AEBR καλεί τη Ρωσική Ομοσπονδία να σεβαστεί την ακεραιότητα και την κυριαρχία του Κράτους της Ουκρανίας και των υφιστάμενων εδαφικών συνόρων του. Ζητά, λοιπόν, άμεση παύση των στρατιωτικών ενεργειών της εναντίον της Ουκρανίας, απόσυρση των στρατευμάτων της από την Ουκρανία και επιστροφή σε ειρηνική διπλωματική λύση. Ομοίως, η Ρωσία πρέπει να αποσύρει άμεσα την αναγνώριση των λεγόμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» Ντόνετσκ και Λουχάνσκ, κάτι που είναι αντίθετο με το Διεθνές Δίκαιο.

 

 

 

Στο Arnhem, Βασιλεία, Βερολίνο, Brugge, Βρυξέλλες, Cottbus, Δράμα, Δρέσδη, Eupen, Evora, Freyung, Gronau, Groningen, Guben, Hamar, Joensuu, Lappeenranta, Liberec, Linz, Maastricht, Merida, Salzburg, SantiagodeCompostela, Σεβίλλη, Στρασβούργο, Szczecin, Vaasa, Winterswijk, Ξάνθη και άλλα μέρη γύρω από την Ευρώπη.

 

https://www.aebr.eu/resolution-aebrwithukraine/

 

Επισυνάπτεται το αρχείο

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top